top of page

CollAction Budapest

CollAction_06.png

Helyszín: Budapest, városias környezet

Projekt indítás: 2018 (csoport alakulás)

Státusz: fejlesztés alatt

Összetétel: kor, családi állapot és szakma szerint is vegyes

Tagok száma: 7 fő (kemény mag), tevezetten 15-20 háztartás

Típus: magántulajdonú közösségi társasház - cohousing

Fenntartó: CollAction Lakásszövetkezet

Kapcsolat: collactionbudapest@gmail.com

A CollAction Budapest csoport azzal a céllal alakult, hogy Budapesten önszerveződő közösségi lakóépületet: cohousingot hozzon létre. Tagjai más-más életszakaszban, családi környezetben, különböző körülmények között élnek és többféle szakmát képviselnek. A közösséget azonban mindannyian értéknek tartják. Szeretnének a családjukon kívül egy nagyobb körhöz is tartozni, megosztani egymással szabadidőt, tudást, erőforrást. Olyanokkal akikkel napi kapcsolatban lehetnek, egy helyen élnek.

"Célunk egy budapesti, városközponttól tömegközlekedéssel max. 40 percre található közösségi lakóház (co-housing) létrehozása. A házban 12-30 lakásegység lesz (saját vizesblokkal, konyhával) emellett legalább 1 nagy közösségi térrel és 1 nagy közös konyhával. A telken vagy annak közelében kell, hogy legyen valami élő zöld felület.

A házat heterogén (korban, érdeklődésben, családi állapot tekintetében vegyes) közösség lakja, amelynek tagjai a ház ügyeit közösen intézik, a házat és a közösséget közös erővel fejlesztik, döntéseiket demokratikusan hozzák, a feladatokat igazságosan osztják fel.

 

A lakók az együttélést a közösségi létforma miatt választják, közös programokat szerveznek, idejüket, erőforrásaikat, tudásukat egymással megosztják. Egy ilyen házon, egy ilyen közösségen dolgozunk!"

További információért lapozgasd a CollAction Budapest Bemutatkozó Kiadványát!

bottom of page