CollAction Budapest 

... egy önszerveződő csoport, amelynek célja, hogy Budapesten önszerveződő közösségi lakóépületet: co-housing-ot hozzon létre. 

Tagjai más-más életszakaszban, családi környezetben különböző körülmények között élnek és többféle szakmát képviselnek. A közösséget azonban mindannyian értéknek tartjuk. Szeretnénk a családunkon kívül egy nagyobb körhöz is tartozni, megosztani egymással szabadidőnket, tudásunkat, erőforrásainkat. Olyanokkal akikkel napi kapcsolatban vagyunk, egy helyen élünk.

" Célunk egy budapesti, városközponttól tömegközlekedéssel max. 40 percre található közösségi lakóház (co-housing) létrehozása. A házban 12-30 lakásegység lesz (saját vizesblokkal, konyhával) emellett legalább 1 nagy közösségi térrel és 1 nagy közös konyhával. A telken vagy annak közelében kell, hogy legyen valami élő zöld felület.

A házat heterogén (korban,érdeklődésben, családi állapot tekintetében vegyes) közösség lakja, amelynek tagjai a ház ügyeit közösen intézik, a házat és a közösséget közös erővel fejlesztik, döntéseiket demokratikusan hozzák, a feladatokat igazságosan osztják fel. 

A lakók az együttélést a közösségi létforma miatt választják, közös programokat szerveznek, idejüket, erőforrásaikat, tudásukat egymással megosztják. 

Egy ilyen házon, egy ilyen közösségen dolgozunk! "

elérhetőség: collactionbudapest@gmail.com

A csoportól és céljairól készült kiadvány az alábbi képre kattintva elérhető:

collaction_lookbook.JPG

Minden jog fenntartva © Cohousing Budapest, 2020

  • Facebook
  • Instagram
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now